Lekker zwemmen in de zee - Reisverslag uit Káto Alissós, Griekenland van Wim Janse - WaarBenJij.nu Lekker zwemmen in de zee - Reisverslag uit Káto Alissós, Griekenland van Wim Janse - WaarBenJij.nu

Lekker zwemmen in de zee

Blijf op de hoogte en volg Wim

14 September 2017 | Griekenland, Káto Alissós

Stadscampings zijn altijd anders! Zo ook die in een van de voorsteden van Athene. De vriendelijk ogende receptioniste wist niet hoe snel zij het bedrag voor 2 man, 2 motoren en een tent moest uitspreken en cashen. Maar goed, snel een plekje gezocht op een terrassencamping met overal trappetjes en voor ons ietwat onlogische en onduidelijke infrastructuur. Later bleek dat een familie mier ook interesse had voor onze plek dus even bezig geweest om de meneren en mevrouwen mier met verkruimelde tuc koekjes en pretsels een andere kant op te lokken hetgeen ook lukte. Dat gold dan weer niet voor de familie mug die in de nacht gezellig de aanwezigheid kwamen opeisen.
Kwart voor zeven eruit met die handel ontbijten, inpakken en wegwezen hier. Een relatief korte route op het programma maar natuurlijk eerst zorgen dat je Athene en haar voorsteden weet te overleven. Wat zijn navigatie systemen dan een uitkomst, je komt echt in de meest aparte woonwijken en smalle straatjes voor je de stad mag verlaten in de vroege ochtend uren. Eenmaal buiten de stad nog een paar industrieterreinen met vooral petrochemie achtige bedrijvigheid. Echt buiten de stad slingeren we langs de Egeïsche zee met af en toe best vriendelijke uitzicht punten. Na de koffie komen we op de totaal vernieuwde E95, zo nieuw dat deze op de daags voor de trip ge-update Garmins hier nog niet van op de hoogte waren. We moeten toch naar Patras en die dorpjes zijn feitelijk toch allemaal het zelfde dus dan toch maar even kilometers vreten. Genietend van het mooie uitzicht komt er in de buurt van Rio toch een einde aan het volume brandstof in de tank van Erik. Inmiddels ook wel weer genoeg snelweg gehad dus eraf en tanken dus. De laatste 30 km rijden we weer binnendoor en dat met een mooie zonnetje en een graadje of dertig komen we na 269 kilometertjes rond de klok van tweeën aan op een camping aan zee. De rest van de middag is zwemmen, huishoudelijk werk als wassen en verder gewoon helemaal niks. Ook wel eens lekker. Vanavond zetten we dit voort en op tijd erin om morgen eind van de dag bij de Ferry naar Corfu aan te komen.
Tot morgen dus

• 14 September 2017 - 18:18

Mirjam:

Hoi hoi

Klinkt allemaal fantastisch. Goede reis verder en lekker genieten!

Groetjes Mirjam

• 15 September 2017 - 08:18

Maud:

Nou schat , klinkt weer goed,inderdaad tot morgen,Ca en ik kunnen niet wachten onze regenjas in te ruilen voor ons badbak
    en om jullie te zien natuurlijk xxx