De weg der wegen Transfagarasan - Reisverslag uit Braşov, Roemenië van Wim Janse - WaarBenJij.nu De weg der wegen Transfagarasan - Reisverslag uit Braşov, Roemenië van Wim Janse - WaarBenJij.nu

De weg der wegen Transfagarasan

Blijf op de hoogte en volg Wim

07 September 2017 | Roemenië, Braşov

Om even negenen trappen we in Saliste af en groeten onze Duitse buren die ons de avond ervoor verwenden met een heerlijke worst van de bbq. Maar goed, zonnebrilletjes op route ingesteld en en route.
Onderweg weer pittoreske dorpjes, paard en wagen sommige zelfs met twee PK en wij knallen door naar het begin van de transfagarasan. Naar mate we dichterbij komen ook meer motorfietsen uit verschillende landen en allemaal dezelfde kant op. Gelukkig hebben wij geen last van elkaar en ook niet van de irritante campers zoals in Noorwegen. Een verademing en dat in combinatie met Roemeense rijstijl kan er erg veel laat maar zeggen. Het asfalt is goed, ja natuurlijk af en toe een stukje niet maar dan moet je maar opletten. Bij de laatste tankstop geeft de Garmin aan dat wij over 9,8 km aan de weg der wegen mogen beginnen. En bij het begin geeft de Garmin aan dat wij er over 96 km weer vanaf gaan. Het eerste stuk stijgen we tot ruim 2000 meter, zon in de rug en haarspeldbochten waarbij je de tel kwijt raakt zoveel achter elkaar. Boven natuurlijk even van het uitzicht genieten en de nodige fotomomenten pakken. Daarna afdalen en de route (nog zo'n 75 km te gaan) in het dal/vallei volgen. Het verkeer werkt lekker mee zodat dit rijden echt een feestje is. Met recht de weg der wegen en wat mooi dat wij dit mogen beleven en doen. Onderweg een paar stops om koffie te drinken en genieten van de prachtige natuur.
Na al dit geweld op naar het noordoosten en pakken een minstens zo mooie route om tegen vijven te stoppen. Na een prachtige zonnige dag met een graadje of 25 krijgen we regen dus de regenpakken aan en dat voor de laatste 13 km voordat wij op bezoek kunnen bij het kasteel van Dracula in Bran. Inmiddels staan we op de Vampiercamping aldaar, hebben gegeten en gaan vroeg het mandje in. Morgen naar de zwarte zee en das best nog wel een stukkie!

• 07 September 2017 - 21:45

Hans.

• 07 September 2017 - 22:06

Fred:

Hè Wim,
    Wat een avontuur, de kilometers vliegen voorbij. Mooie belevenis, mooie herinneringen voor later. Geniet er van. Groeten, Fred

• 08 September 2017 - 10:12

Herbert Kuin:

Wat een prachtige beschrijving! Jammer dat ik geen vijftig jaar jonger kan zijn

• 08 September 2017 - 17:06

Joke:

Mooie trip zeg!

• 11 September 2017 - 07:43

Bjørn:

Na een nat motorweekend rondom Luxemburg weer genieten van jullie reisverhalen. :-)