Eindpunt onder aan de Akropolis midden in Athene
Blijf op de hoogte en volg Wim
13 September 2017 | Griekenland, Athene
Al vroeg gewekt door een vrolijk deuntje van het lokale carillon, leuk maar rond vier uur half vijf blijf ik toch altijd weer iets vinden. Maar goed verder heerlijk geslapen en na het ontbijt en inpakken op tijd op pad! Veel kilometers voor de boeg dus ook stukken snelweg erbij, niet onze stijl maar het moet even om op tijd in Athene te kunnen zijn. Nou dat met die snelweg was met 30 kilometer bekeken en gaat in de boeken als saai, saaier, saaist! Dus nog onderweg de navigaties aangepast en blijkt inmiddels de route nog maar een klein uurtje langer te zijn. Dat was geen keuze, hup van die baan af en het zijterrein in. Daar zijn GSn voor gemaakt, bergje op en bergje af, bochten en haarspeldbochten niet zoveel als in zuid Bulgarije en Roemenië maar toch. Genietend van het mooie weer (strak blauwe lucht en 30+ op de thermometer!) en een paar korte stops voor koffie en benenstrek momentjes staan wij rond half vier onder de Akropolis midden in Athene. Na het foto momentje rap opzoek naar een camping en die vinden dan ook een kleine 12 km aan de rand van de stad. Nu weten wij dat steden niet de beste plek zijn om motor te rijden maar Athene is dat zeker niet, pfff. Overal scheuren scooters, brommers en motoren tussen door, maar ja wij hebben grote koffers en wat bagage achterop en geen water maar luchtkoeling. De temperatuurmeter is getest tot aan het rode gebied en kunnen vaststellen dat beladen GSn ongeschikt zijn voor Athene. Dit einde van de dag zorgt ervoor dat wij behoorlijk gaar zijn en dat mag ook wel na 366 km incluis het overleven in Athene! Na een heerlijke duik in het zwembad is het nu tijd voor een biertje, wijntje en op tijd het mandje in.
Morgen onderweg richting Corfu, wij hebben twee dagen de tijd om daar te komen en zaterdag de overtocht naar het eiland te kunnen maken!