Van Tsjechië naar Salzburg
Blijf op de hoogte en volg Wim
30 Juli 2016 | Oostenrijk, Perwang am Grabensee
Nog even genieten in het Tsjechische landschap, nog een kleine tachtig kilometer met goede en minder goede stukken asfalt terwijl het bochtenwerk ook ruimschoots aan bod kwam. Je herkent de naderende Duitse - Tsjechische grensposten aan de hoeveelheid winkeltjes met Aziatische spullen en natuurlijk de drank en sigaretten, lekker billig! We komen bij het Nationaalpark Bayerische wald Duitsland weer in. De BMWs doen alsof ze thuis zijn en rijden een prachtige tour met veel bochtenwerk naar Passau aan de Donau. Een mooie plek waar het toerisme zorgt voor een hoog Volendam gehalte laat maar zeggen. Via een sluip door kruip door weggetje staan we plots aan de Oostenrijkse grens. We klimmen Oostenrijk binnen en constateren dat de wegen hier ook goed zijn het aantal campings onderweg valt wat tegen maar bij de tweede hebben we plek. Een doortrekveld weliswaar maar staan is staan. Eerst het tentje gezet en daarna heerlijke koude Weiss bier! Life is good op naar dag negen via het addelaarsnest richting München en Dachau.