Reisdag richting naar Dornes
Door: Wim
Blijf op de hoogte en volg Wim
01 Juli 2025 | Frankrijk, Dornes
Na een onrustige nacht gaat om half vijf de wekker.
Tot middernacht heeft het nog aardig gerommeld qua onweer en regen. Dus lekker de tentjes zeiknat bij het inpakken. Na Ierland ben je wat dat betreft wel wat gewend, maar met ca 19 graden en de wetenschap dat ie vanmiddag in 10 minuten weer droog is, is het eigenlijk best lekker.
Geklooi in het donker en met een uurtje is de boel bepakt en rijden wij de camping af. Eerst naar Crest en om precies 5:38 uur rijden wij de D538 op. Even tanken bij de Auchan en door. Heerlijke temperatuur en op dit tijdstip en nog weinig verkeer. Prachtige D wegen en pakken in de buurt van Valance pakken we de N7 op. Een dito stuk asfalt en kunnen flink meters maken en genieten van de stukken langs de Rhone.
Langzaam komt er meer verkeer, de busjes met klusbedrijven, net als thuis laat maar zeggen. En buigen van de Rhone af richting Annonay en doorkruisen via een prachtige weg Parc Naturel Regional du Pilat.
Onderweg nog even een kopie annex sanitaire stop bij een leuk koffie tentje met een vrolijke Fransman die met veel plezier z'n werk loopt de doen.
Bij Saint-Etienne hebben we de ochtendspits en is het soms even lastig met de koffers tussen de file door. Franse (vracht)automobilisten zijn over het algemeen positief tov motorrijders en geven al snel de ruimte om je ding te kunnen doen. Top is dat!
Na tienen begint de temperatuur voelbaar op te lopen maar maakt de rijwind veel goed. Even een bakkie in Feurs nadat wij net wat lang in de lint bebouwing een vrij druk stuk hebben gehad. Even na Roanne zoeken we een camping, voorbij Moulins en zetten die in de navigatie.
Net tien over twaalf rijden wij de vrij lege municipal camping bij een visvijver op en kiezen een plek. Pakken en laarzen uit, tentje opzetten, drinken en rust bij de stukken.
Rond tweeën nog even naar de lokale Intermarche en gooien daar de inmiddels bij lege benzinetanks weer tot de rand.
Snel terug en pakken stokbrood met een gekookte eitje, thee, water en koffie als avond maaltijd.
De rest van de dag doen we niets, zelfs dat is al te veel.
Nog wel even inschrijven bij de vriendelijke camping mevrouw en reken daar €11,50 af voor de plek, twee personen en motoren. Meer hebben wij niet nodig.
Morgen weer vroeg op, het recept van vandaag doen we morgen weer.
Dan weer een reisdag maar dan richting Chalons en Champagne.
01 Juli 2025 - 21:00
Bjørn :