En door naar omgeving Dijon
Door: Wim
Blijf op de hoogte en volg Wim
25 Juni 2025 | Frankrijk, Port-Lesney
Na een onrustige nacht vroeg op, zeven uur croissantjes halen, eitje koken, theetje erbij, na het ontbijt op tijd vertrokken.
De route gaat dwars door Metz, mooie stad waar je eigenlijk altijd langs rijdt onderweg naar de zon. Maar goed, weinig tijd om echt te kijken en al snel meanderen wij door het Noord Franse landschap. Bij een dorpje de snelheid eruit om daarna met 80/90 in het uur richting Nancy te touren. Het landschap is mooi net als het weer en rond koffietijd is de temperatuur al weer aardig omhoog, lekker man.
Bij Nancy wordt het wat drukker en ook met vrachtverkeer, gelukkig loopt het goed door op de ring en zijn rond het middag uur die stad alweer voorbij.
De route nationaal is op behoorlijk opgeknapt moet ik zeggen en zo rijden wij toch zeker wel ruim 100 km op vierbaans wegen waardoor het vrachtverkeer geen of heel weinig afremmen werkt.
Tegen tweeën een parkeerplaats opgezocht voor een korte break. De temperatuur is inmiddels tot boven de dertig opgelopen. Tijd om alle wind en doortocht opties in de kleding te gaan gebruiken. Zolang wij rijden gaat het prima, zonnebril en zonnescherm in de helm ervoor en gaan.
Toch besluiten wij een camping te zoeken en komen uit op WOKA ( geen idee waardat voor staat) Radeliers. Een prima plek onder de plataan. De tentjes staan, een biertje op het terras met uitzicht op de rivier.
Vandaag ongeveer 310 kilometers. Morgen staan er 325 op de planning en hopen dan op camping La Vauglette vlakbij Crest te arriveren.
25 Juni 2025 - 20:02
Bjørn :
Hoe zit het met de Max snelheid binnendoor Wim ?
25 Juni 2025 - 21:53
Wim Janse:
Hi Bjorn, grote stukken 110 als de weg vierbaans is. Maar de twee/drie baans delen 80 /90, de dorpjes 50 en tegenwoordig ook wel 30km zones. Al met al prima te doen.
26 Juni 2025 - 09:03
Hans E. :
Hopelijk heb je beter weer dan wij hier vandaag. Wens je een mooie droge rit toe.
26 Juni 2025 - 19:28
Alphons:
Lekker bezig weer Wim, Frankrijk blijft een mooi motorland om te toeren.